Το παξιμάδι αποτελεί βασικό συστατικό του ελληνικού διατροφικού πολιτισμού από την αρχαιότητα.
Γνωστό ως διπυρίτης άρτος, μελετητές υποστηρίζουν ότι χρησιμοποιούταν ακόμα και κατά τη διάρκεια των μινωικών χρόνων.
Tα παξιμάδια δεν περιέχουν συντηρητικά γιατί ανήκουν στην κατηγορία των ξερών προϊόντων χαμηλής υγρασίας. Είναι πλούσια σε βιταμίνες του συμπλέγματος B (είναι οι βιταμίνες που ενισχύουν το νευρικό σύστημα), άμυλο (τροφοδοτεί τον οργανισμό με ενέργεια), φυτικές ίνες (πολύτιμες για τη λειτουργία του εντέρου).
Τα παξιμάδια μπορούν να αποτελέσουν ένα δυναμωτικό πρωινό, ιδανικό σνακ, απαραίτητο συμπλήρωμα του μεσημεριανού μας γεύματος ή υγιεινό κι ελαφρύ βραδινό. Δοκιμάστε τα όλα!
—————
—————
—————
—————
—————
—————
—————