ΞΙΔΙ
Κανείς δεν γνωρίζει πότε έκανε την εμφάνισή του για πρώτη φορά το ξίδι. Πιθανότατα πρέπει να ταυτίσουμε τη γέννησή του με αυτή του κρασιού. Σίγουρα ήταν προϊόν τυχαίου γεγονότος, πριν από χιλιάδες χρόνια. Κάποια «πατημένα» και ξεχασμένα σταφύλια γέννησαν το πρώτο κρασί στην ιστορία, και στη συνέχεια κάποιο κρασί που έμεινε εκτεθειμένο στον αέρα, παρήγαγε το πρώτο ξίδι στην ιστορία.
Η σχέση του ξιδιού με την υγεία αρχίζει από πολύ παλιά. Οι νεώτερες έρευνες επιβεβαίωσαν και αιτιολόγησαν πλήθος από τις απόψεις των εμπειρικών παρατηρήσεων των προηγούμενων αιώνων. Το ξίδι από την φύση του έχει απολυμαντικές και αντιμικροβιακές ιδιότητες. Επιπλέον, το οξικό οξύ, το κύριο συστατικό του ξιδιού, παίζει ένα σπουδαίο ρόλο στην απελευθέρωση ενέργειας από τα λίπη και τους υδατάνθρακες.
Επιλέξτε το κλασικό κόκκινο ξίδι με το χαρακτηριστικό ρουμπινί χρώμα και την πιπεράτη γεύση του ξιδιού, το λευκό ξίδι, με χαρακτηριστική οξύτητα και αρώματα εσπεριδοειδών και τροπικών φρούτων ή το «γλυκόξιδο», που ενώνει τα αρώματα του αγιωργίτικου, τη γλύκα του πετιμεζιού και την αψάδα του ξιδιού, όλα σε μια σταγόνα! Όλα από τα καλύτερα αγιωργίτικα σταφύλια βιολογικής καλλιέργειας της Νεμέας.
ΠΕΤΙΜΕΖΙ
Το πετιμέζι είναι το σιρόπι που φτιάχνεται από το βρασμό του μούστου και αποτελεί μέρος της γαστρονομικής μας παράδοσης από αρχαιοτάτων χρόνων, αφού είναι μία από τις δύο γλυκαντικές ουσίες, η άλλη είναι το μέλι.
Το πετιμέζι προέρχεται από συμπύκνωση μούστου εξαιρετικών και ώριμων σταφυλιών. Έχει υπέροχο άρωμα και γεύση και μπορεί να αντικαταστήσει τη ζάχαρη σε γλυκίσματα και ροφήματα ή να προστεθεί ως αρωματικό σιρόπι σε γιαούρτι και παγωτά.
Για τους περισσότερους, όμως, από εμάς, το πετιμέζι έχει συνδεθεί με το αγαπημένο γλυκό των παιδικών μας χρόνων, τις τηγανίτες.
Το πετιμέζι μας, προέρχεται στην περιοχή του Κουτσίου, στη Νεμέα, χωρίς τη χρήση συντηρητικών και πρόσθετων, αποκλειστικά από βιολογικά σταφύλια. Δοκιμάστε το!
Δοκιμάστε το παντού, στη ζαχαροπλαστική, σε ένα ζεστό ρόφημα, σε μια πράσινη σαλάτα, για να καραμελώσετε κρέας ή πουλερικά ή απλά σαν σιρόπι πάνω στο παγωτό, σε κρέμες ή γιαούρτι!
Προέλευση: Κορινθία
Τιμή / Price: 7,40 €
—————
Συνδυάζει τα αρώματα του αγιωργίτικου, τη γλύκα του πετιμεζιού και την αψάδα του ξιδιού, όλα σε μια σταγόνα!
Δοκιμάστε το σε σαλάτες και σάλτσες φτιάξτε μοναδικές βίνεγκρετ, μαρινάρετε κρέατα και θαλασσινά!
Προέλευση: Κορινθία
Τιμή / Price: 4,40 €
Γλυκόξιδο αγιωργίτικο παλαιωμένο σε δρύινα βαρέλια για τρία χρόνια, με πολύπλοκα αρώματα βανίλιας και μπαχαρικών.
Προέλευση: Κορινθία
Τιμή / Price: 5,60 €
—————
Από Αγιωργίτικα σταφύλια, με όλα τα αρώματα της ποικιλίας, το χαρακτηριστικό ρουμπινί χρώμα και την πιπεράτη γεύση του ξιδιού.
Προέλευση: Κορινθία
Τιμή / Price: 2,40 €
Ώριμα σταφύλια ροδίτη οινοποιήθηκαν σε χαμηλές θερμοκρασίες δίνοντας ένα ξίδι με χαρακτηριστική οξύτητα και αρώματα εσπεριδοειδών και τροπικών φρούτων. Συνοδεύει πράσινες σαλάτες, όσπρια, ψαρικά!
Προέλευση: Κορινθία
Τιμή / Price: 2,40 €
—————
Δοκιμάστε να περιχύσετε στη σαλάτα λίγες σταγόνες, αρωματίστε κόκκινες σάλτσες κρεατικών, προσθέστε λίγο στα θαλασσινά!
Προέλευση: Κορινθία
Τιμή / Price: 2,60 €
Ιδανικό να ενισχύσει κρεατικά, πουλερικά, ψαρικά, λαχανικά ή όσπρια.
Προέλευση: Κορινθία
Τιμή / Price: 2,60 €
—————
Κατάλληλο για πράσινες σαλάτες με εσπεριδοειδή, μαρινάρισμα λαχανικών και ψαριών, καθώς και για λευκές vinaigrette.
Προέλευση: Κορινθία
Τιμή / Price: 3,10 €
Με χαρακτηριστική πικάντικη γεύση.
Ιδανικό για μαρινάρισμα κόκκινων κρεάτων.
Προέλευση: Κορινθία
Τιμή / Price: 3,30 €