Εδώ και χιλιάδες χρόνια η ελιά και ο καρπός της «ζει» στην περιοχή της Μεσογείου.
Το πολύτιμο αυτό δώρο της φύσης είναι μια ζωντανή κληρονομιά, που συνδέεται με πολλούς τομείς της ζωής μας: τρέφει, συντηρεί, προστατεύει, τονώνει, θεραπεύει, εμπνέει.
Kάποτε η ελιά στο τραπέζι, μαζί με το ψωμί, εξασφάλιζε την επιβίωση. Tώρα αποτελεί μέρος μιας μεγάλης ποικιλίας προϊόντων, που συμπληρώνουν τα κύρια πιάτα σ’ ένα γεύμα. Οι ελιές είναι πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά και χάρη στη βιταμίνη Α που περιέχουν βοηθούν τον οργανισμό στην ανάπτυξη ενώ, παράλληλα, έχουν αντικαρκινική δράση.
Από βιολογικής καλλιέργειας ελαιόδεντρα της Χαλκιδικής, μαζεμένες στο χέρι, χωρίς συντηρητικά ή χημικά σε κανένα στάδιο, από την παραγωγή στη συσκευασία, πράσινες ή μαύρες, καλαμών ή «δαφνοελιές», θα αποτελέσουν άριστο συνοδευτικό για όλα σας τα πιάτα.
—————
—————