Τα γλυκά κουταλιού δημιουργήθηκαν πριν χιλιάδες χρόνια, από την ανάγκη να συντηρηθούν τα περίσσια φρούτα της παραγωγής. Αποκαλούνται «γλυκά του κουταλιού», επειδή, συνήθως, τα κερνούσαν μέσα σε ένα μεγάλο μπολ με πολλά κουταλάκια. Το γλυκό του κουταλιού αποτελούσε το πιο καλοδεχούμενο κέρασμα για όλα τα νοικοκυριά.
Τα γλυκά του κουταλιού έχουν μηδενική περιεκτικότητα σε λιπαρά και χοληστερόλη.
Επιπλέον, η πρώτη ύλη τους είναι τα φρούτα για αυτό χαρακτηρίζονται από υψηλή περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά (βιταμίνη C, β-καροτένιο) τα οποία προστατεύουν την καρδιά, προλαμβάνουν τον καρκίνο και τονώνουν την άμυνα του οργανισμού. Επιπρόσθετα, το γλυκό του κουταλιού διατηρεί τις φυτικές ίνες οι οποίες βελτιώνουν τη λειτουργία του εντέρου και μειώνουν την αποθήκευση λίπους.
Συνδυάζονται άριστα με γιαούρτι αυξάνοντας ακόμη περισσότερο τη διατροφική τους αξία.
—————
—————
—————
—————
—————
—————
—————
—————
—————
—————